De Zeekomkommer
Door: Bryndis en Wilg
Blijf op de hoogte en volg Bryndis en Wilg
23 April 2008 | Niue, Alofi
Nou daar komt ie dan……
Een hele sexy duik-foto! Je haar staat recht overeind, leuke bubbles erbij, een schoonheidsmasker en glimlachen kan ook niet.
Ondertussen hebben we onze Padi Open Water certificaat gehaald en hebben we nog veel meer mooie dingen onder water gezien. Waaronder een rif-haai van 1.5 meter! (Die ons rustig passeerde) en een Barracuda en een zeeschildpad! (enzo, enzo) Verder is het coraal rond Niue het leefgebied van de zeekomkommer! Grote zwarte of roodgespikkelde of met allemaal spikes worsten en duizenden kleine zuignapjes als voetjes (om op de bodem te blijven). Om zich voort te bewegen gooien ze eerst een stuk of 5 werplijnen uit om zich aan op te trekken. Dit was voor Bryndis het beest voor haar nieuwe kinderboekje.
Jammer genoeg geen dolfijnen… Deze tijd van het jaar hebben ze jongen en zijn ze wat schuwer dan normal.
We hopen dat alles goed gaat daar met jullie allemaal.
Onze plannen zijn ondertussen weer een beetje geweizigd. We vertrekken op 2 mei vanaf Niue naar Auckland (New Zealand). Daar blijven we dan een weekje om een beetje uit te rusten van dit zware bestaan op zo’n kokosnoten-eiland. Bovendien wil Wilg even de mooiste Lord of the Rings plaatsen bezoeken. Daarna vertrekken we dus vol goede moed naar Fiji, om er 2 maanden te werken voor het Forest Department en de GTZ (Duitse ontwikkelingsorganisatie). Voordat onze echte vakantie in Australie begint en later hop naar huis.
Dit eilandje is op zoveel verschillende manieren anders dan wat we tot nu toe gezien hebben. Hier een paar mooie voorbeelden:
De drukste dag voor de meeste Niuanen is vrijdag. Vrijdagochtend begint dan ook vroeg. De beste tijd om op de grootste markt van het hele land te zijn is zo rond half 6 s’morgens. De grootste markt bestaat voornamelijk uit zo’n 20 tal vrouwen van middelbare leeftijd die hun producten verkopen. Zo tegen 8 uur wordt dan de hoofdstraat van de hoofdstad afgezet met het hele politiekorps. En daar komt dan de minister president die het laatste nieuws verteld aan alle aanwezigen. Op die manier zijn wij ook al aangekondigd. (Boeiend nieuws he :P). Het is dus altijd verstandig om vroeg naar de markt te gaan anders zit je vast. Als de president eenmaal uit zijn auto is gestapt mag niemand het centrumpje meer verlaten.
De kust is ook iets bijzonders. Elke kant van het eiland ziet er compleet anders uit. De oostkust hebben we zaterdag bezocht. Het landschap bestaat daar uit meters hoge punten van koraal. Messcherp zijn de stenen daar, heel gek om te zien, van boven af lijkt het net een doosje giga sateprikkers. Er waren ook strandjes tussen de sateprikkers met palmboompjes.Wilg vond het lijken op een Pirate of the Caribean landschap en al snel begonnen we met schatzoeken en strandjuttertje spelen. (ook een hobby van Bryndis hier, strandjuttertje spelen, erg leuk). We vonden geen schat maar wel de zee. Het was windkracht 4 die dag en ik heb nog nooit zulke golven gezien. Ze klatsten tegen de rotsen op met groot gemak en haalde soms de 10 meter wel! De schuimspetters haalde de 20 meter. Wij stonden gelukkig veilig op een rots van 21 meter hoog.
Nog een heldendaad van deze week, de wespen-oorlog. We kwamen binnen in ons huis en dat was ingenomen door een leger wespen. Nou kun je natuurlijk zeggen geen probleem maar die beestjes zijn wel zeker 3 keer zo groot als in Nederland. Dus we hebben ons verkleed als imkers, aan het eind van de avond stond het 61-0.
Zo dat was het dan alweer, tot de volgende keer! (waarschijnlijk vanuit Fiji).
Groetjes uit de South Pacific
23 April 2008 - 19:21
Franka:
Lieverd, het zal wel aan mij liggen maar ik zie geen foto....boehoehoehoe....
Wel erg leuk hoor om jullie verhalen te lezen!!!
Dikke kus,
mam3 -
23 April 2008 - 20:13
Sterre:
ah, wat gaaf allemaal!
Bryndis: ik zie je benen eigenlijk niet op die duikfoto, hihi! Ziet er best gek uit zo :P
Wisten jullie al dat Mark en ik een huisje hebben en per 1 mei de sleutel krijgen? Dan zijn we dus geen huisgenootjes meer als jullie terugkomen... maar we moeten wel n keertje bijkletsen want vind jullie avonturen echt harstikke tof en superleuk om te lezen wat jullie meemaken!
groetjes, Sterre -
23 April 2008 - 20:16
Gegroet avonturiers,
Jullie verhalen klinken echt geweldig en ik krijg enorme avonturendrang als ik alles zo lees. Behalve dat jullie daar ontzettend goed bezig zijn met boompjes redden (zo noem ik dat maar even als leek) klinkt het als een geweldige ervaring.
Zeekomkommers, mega-wespen, sateprikkerstranden: het klinkt als een sprookje. De bosslopende Chinezen zijn de gemene stiefmoeders en jullie zijn de uh... feeen van Assepoester ofzo. Haha
Wow, duiken, lijkt me echt supertof om te doen en geen zorgen, jullie staan goed op de foto hoor! In ieder geval hebben jullie geen last van rooie oogjes.
Heel veel plezier daar aan de andere kant van de wereld. Ik denk vaak aan jullie en vraag me dan af hoe het daar is en waar jullie mee bezig zijn
23 April 2008 - 20:16
23 April 2008 - 20:24
23 April 2008 - 20:25
Oeps 3x
Huh? -
24 April 2008 - 05:39
Mèron:
hey bryndis,
was het duiken niet eng?
en was je ook niet gestoken door een wesp?
ik zou het wel eng vinden.
ik heb pas de presentatie van theater gehad.
ik moest de groetjes van kim doen en ook daar veel plezier.
lilja is wezen kijken ze vond het jammer dat jij er niet was.
de prestentatie ging heeeeeeeeeel goed en het was ook leuk.
ik mis je
groetjes Mèron -
24 April 2008 - 06:05
Lilja:
Hoi lieve B&W,
Mooie foto hoor...Bryndis in haar Goldy- metamorfose, hihi. Ik zou zeggen: Veel plezier in het land van de Ring en doe voorzichtig met de satéprikker rotsen.
Blijf maar zwemmen, blijf maar zwemmen...:)
Liefs,
Lilja -
24 April 2008 - 06:36
Astrid:
Prachtige verhalen weer. Ja,ja in Kroatie hebben wij ook 1 zeekomkommertje gezien. En die wespen heb je ook waar mijn zus woont (ze heten anders,maar dat ben ik vergeten),ze schijnen ook 3x zo pijnlijke prikken te geven. Dus je ziet het,ik ben ook van alle markten thuis.
Das pure jaloezie hoor,van de goeie soort,want ik vind het geweldig voor jullie dat je van die prachtige dingen meemaakt. En ik vind je toch heel charmant op de foto,zoals altijd.
Astrid -
24 April 2008 - 20:20
Bertha En Gert:
Ha die Bryndis/Wilg!
Wat een geweldig mooie foto's en avontuur! Houd ons svp op de hoogte van jullie belevenissen; ik ben erg jaloers in de wetenschap dat jullie één van mijn wensen geen zien/meemaken: alle mooie filmlocaties van In de ban van de ring. Hier ligt alles onder het stof. Morgen gaat de aannemer het huis stralen en dan wordt er weer opnieuw gevoegd. We ontdekten tussen de kroeg en ons huis een heuse biotoop met eigen hagedis! Nu maar hopen dat hij blijft na alle graverijen en werkzaamheden.....
Hartelijke groet en geniet van alles!
Gert en Bertha -
25 April 2008 - 11:29
Elise:
hey hallo bryndis en wilg, south-pacific gangsters!!!
kreeg deze website van loes. heb alle verhaaltjes gelezen....o o wat gaaf en mooi allemaal. en jullie hebben je PADI gehaald, super!
lukt het allemaal een beetje daar?
wat eten jullie eigenlijk allemaal?
ennuh bryndis, ik kan de shabby buikdansding nog steeds.
genietse en werkse op niue en veel plezier met alles, ook tijdens de andere plaatsen die jullie nog gaan bezoeken!
elise -
25 April 2008 - 19:28
Gera Van Vliet:
Hey Bryndis en Wilg,
Geweldig dat jullie je PADI gehaald hebben. Ben nog steeds jaloers op jullie maar van jullie verhalen kan ik ook echt genieten (er kunnen er niet genoeg komen). Geniet ervan!!!! -
30 April 2008 - 08:42
Bas T:
Hoi hoi daaro!
Vet coole verhalen allemaal! Ik zie dat jullie je wel vermaken daar. Niet zo lang meer en dan hebben jullie al vakantie. Ik zit hier in Zuid-Afrika nog wel even en dat vind ik helemaal niet erg! Dit weekend: Kaapstad! Nog heel veel plezier en suc6 met jullie werk en de vakantie. Kan niet wachten op de foto's maar dat zal nog wel een tijdje duuren ;)
Groetjes uit Zuid-Afrika,
Bas -
07 Mei 2008 - 16:01
Pim:
klinkt allemaal super joh!!
beetje met jaapio ronddartelen in niue. En gaaf wat jullie daar allemaal beleven op het afgelegen eilandje.
Maar een beetje beesies dood knuppelen had ik niet van jullie verwacht hoor. shame on you!?;)
heel veel plezier
jumpa lagi,
raja hutan butu basar -
18 Mei 2008 - 12:10
Lies En Geri:
Hoi Wilg en Bryndis,
Echt heel leuk om steeds wat informatie en foto's van jullie te ontvangen. Heel veel succes op het nieuwe eiland gewenst.
Hier is niet zoveel nieuws te melden behalve dat twee en een halve week met onze kinderen en aanhang naar Griekenland zijn geweest en dat dat heel mooi en gezellig was. En verder nog dat Lies doordat ze struikelde haar pols heeft gebroken.
We kijken uit naar jullie volgende nieuwsbrief en foto's.
Lies en Geri